Ræk Mig Lige Samarbejdet – Tak!

Om at være ansat til mere end din faglighed

Over 7000 har allerede købt bogen. Den får 5 stjernede anmeldelser af læserne, og en flot flot anmeldelse fra Kommunen.dk. Det er sandsynligvis den eneste lederbog, der er læst af flere medarbejdere end ledere.

Bogen gør det komplekse enkelt!
Du får en enkel og effektiv metode i et sprog, alle kan forstå. Og – vigtigst – det er en metode, alle kan bruge med det samme.

Handling slår alt!

Ræk Mig Lige Samarbejdet – Tak! er baseret på erfaringer fra 25 års udviklingsarbejde med over 40.000 medarbejdere og ledere – og mere end 5.000 kursusdage med uddannelse og træning af flere end 1.000 ledere og facilitatorer. Bogen er en kogebog om samarbejde. Den viser hvordan du og I udvikler og vedligeholder professionelt samarbejde.

Og så er den netop skrevet til både ledere OG medarbejdere, så alle løfter ansvaret.

Ræk Mig Lige Samarbejdet – Tak! er også udkommet som lydbog.
Klik her for at købe lydbogen.
Klik her for at downloade journalen til lydbogen.

Du kan også streame bogen på:
Mofibo, Bookbeat, Chapter, Bog & Idé, Nextory, Saxo Premium og E-reolen

Bogen forhandles hos de fysiske boghandlere og hos internetboghandlere som Saxo, Gucca, Tales, William Dam mv.

Den vejledende udsalgspris hos din boghandler er:
Kr. 299 for hæftet bog (ISBN – nr: 978-87-93201-32-3)
Kr. 199 for e-bog. (ISBN – nr: 978-87-93201-34-7)

Ved køb af flere eksemplarer kan Forlaget De-tre I/S kontaktes. Skriv til finn@de-tre.dk

Læs lidt fra bogen her

Beskrivelse af bogen

Ræk Mig Lige Samarbejdet – Tak!

Faglighed og samarbejde i organisationer og virksomheder

Når du har læst bogen, vil du for eksempel kunne svare på:

 • Hvad får man øje på, når samarbejdet vægtes lige så højt som fagligheden?
  Og hvorfor er det så let at overse eller undervurdere det første?
 • Hvorfor skal lederen nogle gange afmontere løsningsautomaten?
  Og hvad gør medarbejderne så?
 • Hvordan bliver man fri for omsovs, konfliktskysovs og sjatpisseri af brok?
  Og hvad sætter man i stedet?
 • Hvad sker der, når de faglige kæpheste løber løbsk?
  Og hvordan tøjler man dem?
 • Hvor mange ansatte kan egentlig komme ud af en kattelem på én gang?
 • Hvad får man øje på, når man bliver tilskuer til sin egen virkelighed?
 • Og kan det virkelig passe, at modstand slet ikke findes?

God opgaveløsning og suveræne resultater kommer ikke af høj faglighed – alene. Når ansatte i organisationer leverer høj værdi, er det fordi der opstår en særlig synergi, hvor faglighed og samarbejde spiller sammen. Til glæde for de mennesker, de skaber værdi for, altså borgerne. Og til gavn for de ansattes trivsel. Ræk mig lige samarbejdet – tak! handler om, hvordan du bliver medskaber af et højtydende professionelt samarbejde. Når samarbejdet for alvor svinger, er det fordi du og dine kolleger har rakt ud efter det. Det ville være skønt, hvis det kom af sig selv. Det gør det bare ikke. Det skabes af medarbejdere og ledere – sammen.

Bogen handler om de egenskaber, som råstoffet samarbejde besidder. Den inspirerer til, hvordan du kan bruge egenskaberne til at skabe fantastisk samarbejde. Og den giver en grundlæggende forståelse af, hvorfor samarbejdet hele tiden kan og skal udvikles!

Om forfatterne

René Jensen og Finn Salomonsen er specialister i forbedring af samarbejde i små og store organisationer. Sammen med Michael Sandborg har de siden sidste århundrede drevet konsulentvirksomhed – i dag under navnet De-tre. Gennem coaching, rådgivning, supervision, temadage, konflikthåndtering, foredrag og lederuddannelser har de hjulpet mere end 25.000 ledere og medarbejdere i hele landet. Hovedsageligt i offentlige organisationer, hvis primære fokus er ”menneskearbejde”. Altid med et ufravigeligt fokus på at gøre det komplekse enkelt og håndterbart for kunderne – en metode De-tre har udviklet siden begyndelsen i 1998.

Kontakt for interview, anmeldelse og omtale:
René Jensen: 20 22 62 63, rene@de-tre.dk
Finn Salomonsen: 61 66 20 22, finn@de-tre.dk

Anmeldelser

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ Bettina Hansen

Åhhhhhh… at læse om kattelemme, sjatpisseri, flåede tomater, muskatnød, vandfald, omsovs og konfliktskysovs gør det humoristisk og illustrativt at læse om, hvordan jeg er en del af ansvaret for samarbejdet og fagligheden. Men aldrig ene-ansvarlig. Tak for at give ny viden, highlighte og synliggøre kendt viden i ny indpakning, så jeg igen så mine manglende øjne i nakken. Jeg håber, at resten af min trio på arbejdsmiljøet også får effekt af bogen, når jeg (forhåbentlig) får dem til at læse bogen. Tak fra en amr’er i det offentlige, der “lige kom i tanke om”, at hun skal passe på med ikke at sjatpisse eller sidde på tilskuerpladserne også selvom en kollegas adfærd gør det nemmest.

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ Henrik Lykke

Intet mindre end fantastisk. Gør dig klar til at se din verden forandre sig, da du igennem metaforer, humor og skarpe eksempler bliver ført fra noget, som er komplekst til at kunne se det værende simpelt. Har du prøvet omsovs? Kender du til løsningsautomaten? Det burde du!! Jeg er begejstret på et nyt niveau over denne bog.

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ Mette Drejer J

For mig den mest lærerige bog om samarbejde. Denne bog er egnet til meget mere og mange flere end ledere og medarbejdere – den vil også være en stjerne på uddannelsesinstitutionerne!

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ Randi Jørgensen

Fremragende bog med fokus på faglighed, trivsel og samarbejde på arbejdspladsen. Kan klart anbefales til andre.

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️  Benedikte N

Det er en helt fantastisk og lærerig bog. Jeg er halvvejs, og er ‘helt fanget’ 😊 Jeg skiftevis griner højlydt, eller sidder i selverkendende refleksion over alt det, jeg med fordel kan justere. Bogen har så mange spot-on pointer man kan se sig selv i – på en opbyggelig og vejvisende måde. Jeg planlægger, at mine medarbejdere også skal læse bogen og arbejde med den på en temadag. Tak for en virkelig passende forstyrrelse.

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ Hannah W

Virkelig god og anvendelig bog, begreberne og metaforerne taler til alle medarbejdere og ledere og er genkendelige og nemme at oversætte i de daglige dialoger om det gode samarbejde.

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ Trine I

Bogen man ikke må misse at læse! Velskrevet og spot on. Tak for den.

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ Wivi Rosenkilde

En genial bog til ledelse, medarbejdere og organisationer, der sætter fokus på fælles sprog og det professionelle samarbejde.  Køb den, læs den. ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ 5 stjerner herfra.

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ Charlotte Kremmer L

Jeg er leder for 65 medarbejdere, og dette er min nye yndlingsbog! Den giver indsigt i og forståelse for, hvad der er på spil i samarbejdet, og kommer med helt konkrete anvisninger til at arbejde målrettet på at skabe et højtydende professionelt samarbejde. Bogen er smækfyldt med vigtige pointer! Let at læse, let at forstå og let at omsætte til praksis.

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ Marie H

En inspirerende bog, som vi har megen glæde af i dagligdagen. Vi synes, budskabet er så godt, at vi giver bogen til alle nyansatte. På den måde kommer vi på fælles kurs til gavn for borgerne, som jo er vores første prioritet.

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ Aysel Maria J

Ræk mig lige samarbejdet – en værktøjsbog der skærper retning og fornyer synergien mellem fagligheder og ressourcer ind i kerneopgaven. Bogen muliggør at organisationen på alle niveauer styrker sin sammenhængskraft gennem et fælles sprog.

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ Jesper S

Denne bog bør enhver leder med respekt for kommunikation læser og omsætte i organisationen.  Meget let at læse og det er absolut et kvalitetsstempel – det vigtige og svære i praksis skrives i let og omsætteligt sprog.

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ Malene Damsholt

Intet mindre end en fremragende bog! Jeg har arbejdet med ledelse i 16 år, og noget af dét, der driver mig, er at ledelsesfaget bestandig udfordrer og udvikler. Det er ekstremt stimulerende; ikke mindst når man ved hjælp af principperne i denne bog kan skabe både faglighed, øge trivslen og styrke samarbejdet på arbejdspladsen. Alt sammen til gavn for den borger/målgruppe, som vi alle er ansat til at yde det bedste for. Og det er netop dét, som jeg/vi her på arbejdspladsen oplever efter at have arbejdet med principperne i denne bog i nu omkring 6 år. Min oplevelse er, at de – i virkeligheden meget banale – metaforer på én eller anden måde har en evne til at illustrere nogle meget komplekse situationer og problemstillinger. Ved hjælp af metaforerne, eks. “Kurven” og “Kattelemmen”, samt ikke mindst betegnelser som “Omsovs”, at være “Tilskuer til egen virkelighed”, “At bygge op eller rive ned” samt forståelse af “Hensigt, adfærd og effekt” er det blevet nemmere at tale om “det svære”. Netop fordi vi har et fælles sprog ( i kraft af metaforerne) så vi kan tale om udfordringer og uhensigtsmæssig adfærd, uden at det behøver at blive for personligt. Dermed ikke sagt at bogen og dens principper er en facitliste til alt, og at ledelse og samarbejde nu er blevet nemt. Nej, tværtimod er det yderst forpligtende, når først man på en arbejdsplads har givet hinanden håndslag på, at nu er det sådan hér, vi gør, når vi beslutter os for at arbejde ud fra bogens principper. Det kræver, at vi som ledelse tør tage ledelsen og tydeligheden på os. Og det kræver, at vi hele tiden sørger for at holde gryden i kog. Med denne bog i hånden har jeg nu fået et længe ventet værktøj i forhold til at få genopfrisket de temaer og principper, som vi her på arbejdspladsen har erfaret har en kæmpestor effekt.

Forfattere: René Jensen og Finn Salomonsen
Sprog: Dansk
Sidetal: 354
ISBN: 978-87-93201-32-3
Hæftet bog
Forlag: Forlaget De-tre I/S
Udgiver: SPITZEN Publish
Pris: 299 DKK
Udgivelse: 11.06.2021
Kan købes: I alle boghandlere